WFCKU5HH79

Edes Hitchcock ei olisi pystynyt tähän – Lukko hävisi ykkössarjatrillerin

20.10.2024

Lukko-PuMa 1–3 (26–28, 19–25, 25–17, 30–32)

Edes jännityselokuvien mestari Alfred Hitchcock ei olisi pystynyt luomaan vastaavaa trilleriä kuin Luja-Lukon ja PuMa-Volleyn lentopallojoukkueet järjestivät sunnuntai-iltana Kostia-areenassa.

Helsinkiläisvieras karkasi neljännessä erässä jo 24–21-johtoon ja näytti vievän kaikki ykkössarjapisteet mennessään, mutta taistelu alkoi toden teolla vasta sen jälkeen.

Lukko nousi pahasta ahdingosta rinnalle ja hetkeksi jopa ohi, mutta kypsä paisti ei maistunut sittenkään riittävän maukkaalta.

PuMa oli jo pahasti köysissä, kun upeasti kirinyt pälkäneläisjoukkue sai eräpallon tilanteessa 26–25. Isäntien harmiksi Tomi Perkiö täräytti vastapallon pitkäksi.

Peli ei päättynyt kuitenkaan siihen. Ratkaisu tuli PuMan seitsemännestä ottelupallosta, kun joukkueen tähden Miro Määttäsen lyönti kääntyi pirullisesti verkkonauhan kautta kenttään.

Näin PuMa otti 3–1-vierasvoiton ja jätti Lukon pisteittä.

Se oli isännille luonnollisesti valtava pettymys hienon nousun ja kolmen eräpallon jälkeen.

Tyynesti ajateltuna neljännen erän loppu oli vain jäävuoren huippu. Lukon peli mureni pahaenteisesti pirteän startin jälkeen.

Hetken näytti siltä, että viime kauden haamut palasivat Kostialle. Mutta mikä parasta – isännät ryhdistäytyivät pitkän erätauon jälkeen ja aiheuttivat pienen paniikin PuMan kenttäpuoliskolla.

Sen verran uskaltaa sanoa, että PuMa olisi taipunut Määttäsestä huolimatta ilman Ismo Tuomista. Kovissa paikoissa karaistunut mestariluotsi osasi vetää oikeista naruista oikealla hetkellä. Näin joukkue pysyi rauhallisena.

– Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että tämän kauden ykkössarja on perhanan kova. Jokaista joukkuetta vastaan pitää pelata pirun hyvin, jos aikoo voittaa. Nyt meidän esitys jäi haaleaksi pelin alussa. Siitä piti maksaa kova hinta, Lukon otteluvalmentaja Petteri Miettinen kommentoi.

Lukko hävisi PuMalle jo kuudennen kerran peräkkäin. Näin voidaan puhua jo jonkinlaisesta haamusta.

– Tämä oli näistä kohtaamisista laadukkain. Molemmat joukkueet kaivoivat palloa peliin tosi hyvin. Jos Lukko jatkaa samaan malliin muissa kotipeleissään, se syö täällä elävältä monen vastustajan, Tuominen suitsutti.

Tämä on syytä ottaa suurena kunnianosoituksena, sillä Lukko ei ole profiloitunut todellakaan puolustusjoukkueeksi.

– Lukon laiturit hyökkäävät suoraviivaisesti. Olimme hyvin mukana lyönneissä, mutta emme saaneet heitä silti kuriin. Pallo kimposi koko ajan käsistä jonnekin, Tuominen kehui.

Määttänen oli tällä kertaa Lukon turma. Kovakätinen laituri lämpeni alun vaikeuksien jälkeen ja kuritti isäntiä 19 pisteellä.

Lähes 200 liigaottelua pelanneen pommittajan lyönnit eivät lähde enää yhtä korkealta kuin huippupäivinä, mutta voimaa niissä on edelleen. Lukon yllätykseksi hän löi kerran myös vasemmalla kädellä – ja painavasti löikin.

Lukon juniori Jesse Mäenpää muistaa sunnuntai-illan ikuisesti. Hän pääsi ensimmäisen kerran kentälle ykkössarjaottelussa ja teki heti pisteen.

Ja millä tavalla – Mäenpää torjui yksin Määttäsen.

Laituri Raivis Oiguss oli Lukon tehomies 25 pisteellä. Hakkuri Aki Tuomivaara kokosi komeasti itsensä vaisun alun jälkeen ja paukutti 19 pistettä.

Lukon pelit jatkuvat ensi sunnuntaina (27.10.) Suomen cupin kamppailulla hirmunipun koonnutta Lempo-Volleyta vastaan.

Ottelu alkaa Kostia-areenalla poikkeuksellisesti klo 18.

Raivis Oiguss oli Lukon tehomies, mutta häntäkään ei hymyilyttänyt murheellisen lopun jälkeen. Kuva: Juuso Koro.