WFCKU5HH79

Levoton passari sai kaipaamaansa seuraa – Arttu Hokkanen ottaa Lukon takakentän komentoonsa

29.6.2024

Luja-Lukon lentopallojoukkueen johto joutui muuttamaan suunniteltua pelaajien julkistusaikataulua jo toisen kerran lyhyen ajan sisään.

Tällä kertaa tähän ratkaisuun päädyttiin ensimmäisenä kiinnitetyn Jere Puolakan rauhattomuuden takia. Passari tunsi olonsa levottomaksi juhannuksen jälkeisellä viikolla, koska hän oli jonkin aikaa ainoa virallinen sopimuspelaaja. Herkältä pelintekijältä meni tämän takia unet parina yönä.

Niinpä Pälkäneen ykkössarjaylpeys päätti lopettaa epäinhimillisen kärsimysnäytelmän nopeasti.

Kas tässä. Puolakka voi keskittyä rauhassa hyökkäyskuvioiden pyörittämiseen, kun takakenttää isännöi himoitsemansa tilaisuuden saanut Arttu Hokkanen.

Tunnollisena ja ahkerana tunnettu libero on erittäin innoissaan vastuullisesta roolista.

– Olen odottanut, että pääsen näyttämään itselleni ja muille. Eiköhän kaudesta tule ihan hyvä, Hokkanen tuumi.

Hämeenlinnassa kasvanut Hokkanen on legendaarisen Luolajan Kajastuksen kasvatti. Sen jälkeen hän on rakentanut uraansa A-Volleyssa, Lempäälän Jyryssä, Lempo-Volleyssa ja Isku-Veikoissa. Tuoreella Lukko-kasvolla on ikää 21 vuotta ja mittaa osapuilleen 180 senttiä.

– Olen saanut Lukosta erittäin hyvän ensivaikutelman. Olen tykännyt siitä meiningistä, mikä harjoituksissa on ollut. Olemme treenanneet kovaa ja huolellisesti. Tämä on avain myös kauden aikana, Hokkanen kuvaili.

Miten aiot hurmata Kostian yleisön?

– Väki tykkää varmasti, kun teen muutaman sytyttävän pallonhaun – ja hyökkääjät hoitavat lopun.

Räväkkä libero ihastutti jo juhannusta edeltäneessä piip-testissä kirjaamalla lentopalloilijalle komean lukeman 118. Sen jälkeen jopa valmennusvastaava Ville Mattila haukkoi hetken henkeänsä. Tosin osasyynä saattoi olla oma sammahtaminen samassa testissä.

Hokkanen pääsi armeijasta pois juuri juhannusta edeltäneellä viikolla. Parolan panssarihaupitsipatterin alikersantti palveli maata 347 vuorokautta. Hän palaa samaan ympäristöön heinäkuussa sopimussotilaan vakanssilla.

Hokkanen kehui vuolaasti Suomen puolustusvoimia.

– Olemme hyvissä käsissä, jos tulee tarve.

Takakentän taistelija ehti tehdä ykkössarjadebyyttinsä jo toissa kaudella Lempon riveissä. Tilanne avautui silloisen vastuunkantajan Jyri Niemen rannevamman seurauksena.

– Oulussa tuli heti voitto. Siltä pohjalta on hyvä ponnistaa eteenpäin. Kehittymisen halu on kova. On tärkeintä, että pystyn nauttimaan pelaamisesta.

Miten hyvin olit perillä Lukosta ennen kuin tulit Kostialle?

– Aika huonosti. En tiennyt juuri muuta kuin hyvät nettisivujutut ja sen, että välillä on tapana piipahtaa Panamassa, Hokkanen vastasi.

Vielä loppuun – mikä sinusta tulee isona?

– Sanoin pikkupoikana alakoulussa, että minusta tulee huippulentopalloilija tai poliisi. Pysytään siinä.

Lukon uudelle liberolle Arttu Hokkaselle jäi armeijailme päälle. Kuva: Asko Niemi.