WFCKU5HH79

Lukko janoaa revanssia PuMasta – Nähdäänkö pommikone Kostialla?

20.10.2024

Ei ole kauhean vaikea päätellä, mitä kautta Luja-Lukon ykkössarjajoukkue hakee latausta tämänpäiväiseen kotiotteluun.

Pälkäneläiset ovat hävinneet Kostia-areenalle saapuvalle PuMa-Volleylle jo viisi kertaa putkeen ja haluavat kääntää tämän kurssin.

Tappioista kolme tuli viime kaudella ja kaksi tänä syksynä – ensin harjoitusottelussa ja perään ykkössarjan vieraskamppailussa.

Lukko varautuu siihen, että PuMan pommikone Miro Määttänen saapuu Pälkäneelle. Määttäsen lyöntikättä on mainostettu monessa yhteydessä Suomen kovimmaksi.

Jos tämä tykkilyöjä olisi valinnut nuorempana toisin, kenties Suomessa ei tarvitsisi vaikeroida nyt Pariisin olympiakisojen mitalittomuuden perään. Määttänen kuului myös keihäänheittäjänä sarjaan superlupaukset.

Toki Lukon valmennusjohto on varautunut myös siihen vähemmän todennäköiseen vaihtoehtoon – eli PuMaan ilman Määttästä.

PuMa kävi lämmittelemässä lauantaina Kosken liikuntahallilla Suomen cupin merkeissä. Sikäläinen kakkossarjajoukkue Kosken Kaiku nipisti erän helsinkiläisvieraalta. Se ei ollut sinänsä mikään ihme, sillä isäntien riveistä löytyy passarivelhojen eliittiin lukeutuva Jukka Lehti.

Lehti muistetaan myös Kostialta. Hän tuli taannoin auttamaan passariongelmiin ajautunutta Lukkoa ja johti joukkueen riemukkaaseen kotivoittoon Lempäälän Jyrystä. Silloin kyseessä oli kakkossarjaottelu.

PuMasta on kasvanut mestarivalmentaja Ismo Tuomisen opastuksessa erittäin varteenotettava ykkössarjajoukkue. Helsinkiläiset todistivat vaarallisuutensa lokakuun alussa riistämällä vieraspisteen sarjan toiselta suursuosikilta Oulun Kiskolta.

Se toinen suursuosikki on luonnollisesti hirmuisen nipun koonnut Lempo-Volley.

Kaksi ensimmäistä kotiotteluansa voittaneen Lukon ja PuMan välinen makupala alkaa tänään tutusti klo 16.

Niko Lintula (vas.) ja Aki Tuomivaara hyökkäävät ahnaasti PuMan kimppuun. Kuva: Juuso Koro.