WFCKU5HH79

Lukko luottaa neljän valmentajan tiimiin – Ville Mattila ottaa prosessin vastuulleen

28.5.2024

Luja-Lukon lentopallojoukkue lähtee viidenteen ykkössarjakauteensa neljästä valmentajasta koostuvan tiimin johdolla.

Valmennusprosessia johtaa pälkäneläisiin lajilegendoihin lukeutuva Ville Mattila. Hän tekee töitä yhteistyössä Petteri Miettisen, Marko Järvenpään ja Ville Vuorisen kanssa.

Kostialle palaava Miettinen tuntee Lukon toimintatavat erinomaisesti aiempien vuosien kokemusten pohjalta. Hän on urakoinut joukkueessa pelaajana, apuvalmentajana, päävalmentajana ja otteluvalmentajana.

Järvenpää tutustui pälkäneläiseen kulttuuriin viime kaudella ja sai arvokasta oppia tulevaa varten.

Vuorinen liittyy Lukon valmennusryhmään uutena nimenä.

Lukon johto mietti valmennustiimin koostumusta ja työnjakoa perusteellisesti ennen kuin asiat lyötiin lukkoon. On tärkeätä, että jokainen tuntee itsensä tärkeäksi ja arvokkaaksi omassa tehtävässään. Kaikkien tiimin jäsenten erityisosaamista pyritään hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla.

Päävastuun kantava Mattila seuraa prosessia tarkasti ja nostaa korjausta kaipaavat asiat pöydälle empimättä. Valmennusryhmä kokoontuu pohtimaan tilannetta kuukausittain.

– Minulla on menestyksekästä kokemusta tämäntyyppisten prosessien vetämisestä työelämän kautta. Uskon vahvasti, että samat metodit toimivat myös lentopallojoukkueessa. Sain myytyä tämän myös johdolle, Mattila kuvailee.

Mattila haluaa palauttaa uskon pälkäneläiseen lentopalloon parhaiksi kokemillaan metodeilla. Niitä työstetään koko ajan tiimin kanssa.

– Meillä on hyvät lajipohjat olemassa viime kaudelta. Olen ihan varma, että näillä palikoilla tulee parempi tulos tiettyjä juttuja terävöittämällä. Loppujen lopuksi puhutaan aika yksinkertaisista asioista, Mattila muistuttaa.

Vuorinen, 36, innostui valmentamisesta jo parikymppisenä ja luotsasi aluksi Virroilla sekä miesten että junioreiden puolella.

Sen jälkeen tuli tauko, kunnes Vuorinen liittyi Rantaperkiön Iskun vahvuuteen. Ykkössarjajakso sisälsi yhden päävalmentajakauden ja kaksi apuvalmentajavuotta. Sen jälkeen hän siirtyi kotikaupunkinsa Kangasalan juniorivalmennukseen oman tyttärensä mukana.

Nyt odottaa uusi haaste Pälkäneellä.

– Lähdin Lukon tiimiin mukaan, koska tiedän organisaation hoitavan asiat tosi hyvin. Omat aikataulut ovat haasteellisia, mutta saimme rakennettua siltä pohjalta sopivan kuvion. Lisäksi olin vakuuttunut siitä, kuinka paljon minua haluttiin tänne, Vuorinen perustelee.

Miten kuvailisit itseäsi valmentajana?

– Haluan, että harjoituksissa jokainen ottaa itsestään parhaan mahdollisen irti. Tahto- ja tunnetila ovat tärkeitä sekä treeneissä että peleissä. Haluan olla avoin ja ihmisläheinen, Vuorinen vastaa.

Miettinen palaa Lukon vahvuuteen yhden välivuoden jälkeen ja keskittyy ensisijaisesti pelinjohtoon sekä vastustajien scouttaamiseen.

– Olin toissa kauden jälkeen aika vahvasti sitä mieltä, että jään eläkkeelle valmennustouhuista. Mutta tässä sitä ollaan. Tietty sillä on iso merkitys, kun johto halusi minut mukaan, Miettinen kommentoi.

Miettinen kokee palanneensa henkiseen kotiinsa.

– Viime talvi oli joukkueelle varmasti todella rankka kaikella tapaa. Nyt lähdetään eteenpäin avoimin ja positiivisin mielin. Eiköhän tästä tule ihan hyvä kausi.

Järvenpää kokee, että viime kaudella rämpineen Pälkäneen tarina ansaitsee paremman jatkon.

– Konttaaminen ei antanut oikeata kuvaa siitä, minkälainen potentiaali joukkueessa on. On tärkeätä muistaa Lukon historia ja identiteetti. Ja samalla kehitysmahdollisuudet, Järvenpää korostaa.

Lukko aloitti yhteisharjoitukset tiistai-illan helteessä.

Prosessijohtamisen ammattilainen Ville Mattila (toinen vas.) kantaa päävastuun Lukon pelistä. Muut valmennustiimin jäsenet ovat Petteri Miettinen (vas.), Ville Vuorinen ja Marko Järvenpää. Kuva: Asko Niemi.