WFCKU5HH79

Lukossa jatkava Oiguss hakee nousukiitoa urallensa – ”Haluan muutakin kuin Mestarien liigan pisteen”

17.7.2024

Iloisin asia heti kärkeen: Raivis Oiguss jatkaa lentopallouraansa Luja-Lukon ykkössarjajoukkueessa.

Latvialaislähtöinen laituri päätyi tähän ratkaisuun huolellisen harkinnan jälkeen.

– Lopettaminenkin kävi mielessä, mutta en ollut valmis päästämään irti hienosta lajista. Kun olin tehnyt puntarointini, Lukko oli selkeä ykkösvaihtoehto, Oiguss kuvaili.

Viime kaudesta jäi paljon hampaankoloon, kun suurin toivein kauteen lähtenyt pälkäneläisjoukkue vajosi sarjajumboksi.

– Kaudesta jäi huono maku koko joukkueelle. Monta asiaa meni pieleen yhtä aikaa. Omat esitykset noudattivat samaa linjaa. Muutama yksittäinen erä sujui hienosti – siinä kaikki. Odotukset olivat paljon korkeammalla, Oiguss summasi.

Oiguss on vasta 21-vuotias pelaaja – ja näin ikänsä puolesta vasta uransa alkutaipaleella.

– Itsellä on semmoinen olo, että alkaa olla jo kiire. Pitäisi tehdä läpimurto kohtuunopeasti, jos aion ansaita lentopalloammattilaisena jonkinlaista elantoa. Keskitän fokukseni kokonaan tulevaan kauteen. Katsotaan, jos ura lähtisi nousukiitoon.

Tampereella asuva ilopilleri työskentelee syksyn koulunkäynninohjaajana Vesilahden koulussa ja astuu tammikuussa armeijan harmaisiin Pirkkalassa. Lisäksi hän on hakenut opiskelupaikkaa Proakatemiasta.

Oiguss pelasi kaksi kautta maan ykkösjoukkueessa VaLePassa. Hän sai tältä jaksolta palkinnokseen kaksi kultaista mitalia liigasta ja yhden cupista.

– Oli hieno kokemus, kun sain olla kaksi vuotta niin kovan porukan mukana. Mutta olen ihan sama kaveri kuin ennen sitäkin. Ei ole varaa leijua tippaakaan. Housut pitää laittaa itse jalkaan samalla tavalla kuin ennenkin, Oiguss muistutti.

VaLePa-jakso toi kultaisten lätkien ohella unohtumattoman kokemuksen Mestarien liigassa. Oiguss pääsi erän ajaksi puolustavaksi liberoksi vieraskamppailussa maineikasta portugalilaisjoukkuetta Benficaa vastaan ja kruunasi pätkän tehtyyn pisteeseen.

Puolustuspallo kimposi hölmistyneiden Benfican pelaajien keskelle.

– Olin oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja huomasin vastustajan liberon olevan vähän löysänä. Muuta ei tarvittu, Oiguss kertasi.

Minkälainen hetki se oli?

– Mieleenpainuva, mutta toivon mukaan saan aikaiseksi muutakin kuin yhden Mestarien liigan pisteen.

Joka tapauksessa Oiguss teki tämän uroteon ensimmäisenä Lukossa esiintyneenä pelaajana. Saku Tuomivaara seurasi jalanjälkiä viime kaudella.

Passari Sami Pettersson ehti iskeä edellisen luvun Lukko-historiaan. Hän pääsi kentälle Mestarien liigassa ensimmäisenä Lukko-pelaajana auttaessaan VaLePaa koronakurimuksen keskellä.

Lukkoon jäänyt Raivis Oiguss haluaa kääntää uransa nousukiiton tulevalla kaudella. Kuva: Jari Perkiö.