WFCKU5HH79

Pirkkalassa jysähti järeästi – Lukko haki historiallisen vierasvoiton Iskusta

13.10.2024

Isku-Lukko 1–3 (23–25, 25–16, 18–25, 19–25)

Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa elettiin sunnuntaina historiallisia hetkiä, kun Luja-Lukon ykkössarjajoukkue otti ensimmäisen vierasvoittonsa legendaarisesta Rantaperkiön Iskusta.

Pälkäneen ylpeys pehmitti takavuosien lentopallomahdin riemukkaasti 3–1 ilahduttavan runsaslukuisen yleisön edessä.

Isku kaatui aiemmin jo kertaalleen komealla Kostia-areenalla, mutta nyt tuli uusi merkkipaalu Lukon taipaleelle.

Samalla Lukko nousi jo kymmeneen pisteeseen, vaikka lokakuu ei ole edes puolivälissä. Pisteitä on enemmän kuin koko viime kaudella.

Pälkäneellä on totuttu kylmiin ilmoihin. Niinpä vetoketjut ja napit pysyvät varmasti kiinni. Huippuottelun pelannut Raivis Oiguss heitti, että hän avasi kangastakistaan vain yhden napin. Se suotakoon, että rintalihakset mahtuvat paremmin suojaan.

Lukon peliä johtanut Ville Vuorinen oli taistelun tauottua niin pyörryksissä, että tarkkaa analyysiä oli turha edes kysyä. Vuorisen piti pyyhkiä vaivihkaa kostuneita silmäkulmiansa. Hetki oli niin tunteellinen.

– Tuntuu helkkarin hyvältä. Iso kiitos kaikille jätkille. He hoitivat homman upeasti, Vuorinen sai sanottua.

Tunteet olivat ymmärrettävästi pinnassa, sillä Vuorinen ehti työskennellä Iskussa kolme kautta. Hän oli ensin kauden Ahti Viidan aisaparina, seuraavan vuoden päävastuussa ja tämän jälkeen vielä vuoden Heikki Kososen apuna.

– Olihan tässä erityistä latausta. Ei siitä pääse mihinkään, Vuorinen myönsi.

Lukko-luotsi kehui aiheesta koko joukkuetta.

– Tahtotila oli huipussaan. Uskoimme koko ajan omaan tekemiseemme ja halusimme todella voittaa tämän ottelun. Olemme hyvällä tiellä.

Sen verran Kostiallakin tiedetään, ettei Lukon pelaajia pidetä minään Pyynikin taivaallisessa treenirumbassa. No – ehkä sielläkin kannattaisi keskittyä ropisevien kosketusten hiomiseen.

Oigussilla oli nyt se kuuluisa härkäpäivä. Oiguss kuritti Iskua 22 pisteellä ja nautti onnistumisistaan täysin siemauksin.

Passari Jere Puolakka huomasi Oigussin kuumuuden ja tarjosi latvialaissyntyiselle yleispelaajalle runsaasti ruokaa. Oiguss sai peräti 44 passia.

– Jere jakoi hienosti pitkän matkan passeja. Myös peli-ilme oli kohdallaan, Vuorinen kiitteli isäntien palkitsemaa passaria.

Ratkaisuvoimaa löytyi myös muualta. Tomi Perkiö (13 pistettä), Verneri Halttula (11) ja Aki Tuomivaara (10) säestivät Oigussia vahvasti.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle tullut Miko Köykkä väläytteli osaamistaan. Hän sai viimeisen pallon jälkeen punaisen kortin tuuleteltuaan kuulemma liian riehakkaasti.

Lukon timanttinen libero Arttu Hokkanen hoiti oman ruutunsa taas kerran komeasti.

Pöytäkirja tarjosi vielä yhden erikoisuuden. Sami Pettersson oli nimetty psyykkiseksi valmentajaksi. Lukon pelaajat ovat pitäneet häntä tähän asti tilastomiehenä, mutta tämä kaveri on yllättänyt ennenkin.

Taannoin VaLePa pyysi Petterssonia avukseen Mestarien liigan reissulle. Monilahjakkuus lähti ja pääsi jopa käymään kentällä.

Lukon ykkössarjaurakka jatkuu ensi sunnuntaina (20.10.) kotiottelulla PuMa-Volleyta vastaan.

Helsinkiläisjoukkue on tältä syksyltä tuttu vastustaja. PuMa kaatoi Lukon harjoitusottelussa 3–1 ja ykkössarjakohtaamisessa 3–2.

Hyvä poika! Verneri Halttula taputtelee upean ottelun pelannut Raivis Oigussia. Kuva: Juuso Koro.