WFCKU5HH79

Vihdoin ensimmäinen sentterisopimus – Halttula ottaa Lukon keskikaistan komentoonsa

24.7.2024

Tätä päivää Luja-Lukon lentopallojoukkueen kannattajat ja erityisesti valmennusprosessista vastaava Ville Mattila ovat odottaneet hartaasti.

Pälkäneläisillä on ilo julkistaa vihdoin ensimmäinen tulevan ykkössarjakauden sentteri. Kunniapaikan saa monivuotinen luottoratsu Verneri Halttula.

Ylöjärven monitoimimiehellä on ikää 25 vuotta ja mittaa 191 senttiä.

Mattila kutsuu senttereitä kuninkaallisiksi keskitorjujiksi. Hän paasasi vuosi sitten, että nämä jalokivet pitää varmistaa aina ensimmäisenä.

Nyt lukittiin aiemmin passari, libero ja kolme laitamiestä.

– Pääasia, että saatiin, Mattila kiersi kysymyksen Halttulan sopimuksen viivästymisestä.

Tähän väliin on pakko kysäistä, voiko Mattilan tapainen ex-keskitolppa pärjätä vaativassa valmennusruudussa?

– Varmasti, Mattilalla on homma hyvin pihdeissä. Heti perään pitää todeta, ettei tässä joukkueessa pelaajien puolelta löydy kovin nopeasti toista sopivaa. Ei varsinkaan keskikaistalta, Halttula muotoili.

Miten luonnehtisit Mattilaa?

– Määrätietoinen kaveri. Pitää paletin varmasti kasassa. Häneltä voi kysyä mistä asiasta vaan. Ellei hän tiedä vastausta, hän etsii sen. Henkilökohtaisesta tietotaidosta on ollut paljon apua jo tähän mennessä – ja on varmasti jatkossakin.

Kiitos. Tässä tuli tolppaylistystä kerrakseen.

Halttula tuli aikoinaan Pälkänelle passarina, mutta rooli on vaihtunut sen jälkeen jo kaksi kertaa. Passarista tuli ensin hakkuri ja hakkurista pian sentteri.

Vuosi sitten Halttula toivoi syntymäpäivälahjaksi hihalyöntiä. Tuliko se?

– Jos joku on nähnyt meikäläisen pelaavan biitsiä, tietää varmasti kultaisen hihani. Valitettavasti sitä ei ole saatu siirrettyä Kostian kuivaan ilmaan ainakaan toistaiseksi. Kostialla tulee oksia aina, Halttula vastasi.

Kun Halttulan kanssa tehdään sopimus, pitää varmistaa hänen liikkeensä aina etukäteen. Muuten voi tulla eteen eksoottisia yllätyksiä.

Toissa kaudella Halttula vietti kevään Portugalissa vaihto-oppilaana. Viime talvena kausi katkesi, kun hän juhlisti valmistumistaan Proakatemiasta Final Camp -reissulla. Kahden viikon Thaimaan-keikka sisälsi seikkailun Umphangin viidakossa ja rentouttavan piipahduksen Pattayan yössä.

Hän ei halunnut avata yksityiskohtia tämän tarkemmin.

– Reissu lisäsi perspektiiviä maailmasta. Viidakossa ei tarvinnut miettiä hirveästi lentopalloa.

Lukko järjesti viime kaudella ison bussin kaikkiin Tamperetta pidempiin vierasreissuihin nimenomaan Halttulan puolittaisesta vaatimuksesta. Silti matkoilta heltisi vain yksi voitto.

Nyt on hyvät selitykset tarpeen.

– Ei voi syyttää bussijalkoja. Puitteet olivat kunnossa. Olisiko ollut niin, että matkat olivat liian lyhyitä.

Iso bussi ei ollutkaan avain onneen?

– Sanotaan niin, että ilman kunnon bussia ei olisi tullut sitä yhtäkään voittoa, Halttula heitti.

Verneri Halttula on valmis ottamaan Lukon keskikaistan komentoonsa. Kuva: Asko Niemi.